keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Heidin puikoilta: Muhkea pörröpipo

Tämän vuoden hitti on ollut muhkea, pörröinen talvipipo. Lähes kaikilta muotimerkeiltä löytyy talven mallistoistaan omat jättipiponsa.

Meilläkin on nyt tietysti oma hittipipomme valmiina, ja ohje siitä löytyy postauksen lopusta.
Meidän mallimme on ylivieskalaisittan vähän vaatimattomampi ja matalampi, mutta näyttävyyttä pipolle saa helposti jatkamalla ohjeen sileää neuletta.

Langaksi valikoitui ehkä maailman pehmein alpakkalanka Sadnes Garn Børstet Alpakka sekä kaveriksi Sadnes Garn Lanett. Lopputulos on täysin kutittamaton ja niin pehmeä, ettei sanotuksi saa!

Tämä pipo on erittäin helppo neuloa, ja aloittelijaltakin syntyy valmista muutamassa illassa.


Tarvikkeet:


Lanka: Sadnes Garn Børstet Alpakka 50g (1 kerä) sekä
Sadnes Garn Lanett (1 kerä) tai Katia Merino Baby.
Puikot: Pyöröpuikot 40cm/6,0 mm sekä sukkapuikot 6,0 mm.
Koko: Naiselle.

Neuleohje:
Joustinneule neulotaan työn nurjalle puolelle, mutta joustin tulee näkyviin pipon käänteessä.

1. Joustinneule:
- Luo 68s käyttäen molempia lankoja.
- Neulo joustinneuletta seuraavasti: *1o takareunastaneuloen, 1n.* Jatka tätä, kunnes työ on n. 16 cm korkea.

2. Sileä neule, työn oikea puoli:
- Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta ja vedä lanka hyvin kireälle siten että silmukka ”nuljahtaa” ympäri. Näin työhön ei jää reikää. Näyttää, kuin puikolle tulisi silmukkapari. Neulo tämän jälkeen kierros oikein. Kun tulet kierroksen ensimmäisen silmukan kohdalle, neulo se yhtenä silmukkana.
- Jatka oikein (sileää neuletta) n. 8 cm.

3. Kavennukset:
- Jos haluat helpottaa kavennusten paikan seuraamista, niin laita silmukkamerkit 17s välein. Silmukkamerkit eivät ole kuitenkaan pakollisia.
- *Neulo 2 o yhteen. Neulo 12 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu silmukka sen yli. Neulo 1 o.* Toista tätä koko kerros.
- *Neulo 2 o yhteen. Neulo 10 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu silmukka sen yli. Neulo 1 o.* Toista tätä koko kerros.
- *Neulo 2 o yhteen. Neulo 8 o, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu silmukka sen yli. Neulo 1 o.* Toista tätä koko kerros.
- Jatka kavennuksia samaan tapaan siten, että kavennukset tulevat aina samaan kohtaan ja yksi oikea silmukka pysyy samassa kohdassa. Oikeat silmukat kavennusten välissä vähenevät aina kahdella/kierros
- Kun jäljellä on 12 s, katkaise lanka ja vedä varovasti silmukoiden läpi. Päättele langanpäät huolellisesti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti