maanantai 23. tammikuuta 2017

Heidin puikoilta: Testissä Knit Pro:n neliskanttiset puikot

Testailin jo pikkuruista suomisukkia tehdessäni  Riitan vinkin jälkeen KnitPron neliskanttisia 15  cm Cubicks -puikkoja, ja hyvänen aika kuinka kätevät ne olivatkaan! Käsilaukussa kuljetin pikkusukkia paikasta toiseen. Puikot mahtuvat pituutensa vuoksi vaikka pienempäänkin laukkuun, ja neulominen pienellä silmukkamäärällä oli yhtä juhlaa kun pitkiä puikonpäitä ei tarvinnut siirrellä. Innostuin sitten puikoista niin, että oli pakko ottaa teon alle heti samalla ohjeella vaaleanpunaiset pitsisukkaset.

Koska puikot ovat neliskanttiset, ne pysyvät käsissä hyvin ja niitä ei tule puristettua niin paljon kuin pyöreitä puikkoja. Etenkin nivelvaivaiset ovat saaneet apua neliskanttisilla puikoilla neulomiseen.
Minulla ei taida todellakaan paluuta vanhaan olla, etenkin pieniä sukkia neulon tästä lähtien lyhyillä neliskanttisilla puikoilla varmasti.

Olen nyt vuosikausia tikutellut menemään puisilla puikoilla. Käytössäni on sekä bambuisia että koivuisia puikkoja, ja niitä vanhoja metallisia ei ole ollut ikävä lainkaan. Niin monet kerrat olen silloin metallipuikkojen aikaan metsästänyt junan vaunussa tippunutta kilisten kierivää puikkoa... Jotenkin se minun käsialani on ollut sen verran löysää, etteivät puikot ole meinanneet pysyä työssä sitten millään.

Puikkoni ovat kuitenkin olleet aina pyöreitä, ja niitä on tullut puristettua jopa niin lujaa että sormeen on painunut koloja.

Seuraavat seikat saavat minut aina valitsemaan metallipuikkojen sijaan puupuikot:

- Puisilla puikoilla neuloessa ei kuulu kilinää
- Puiset ovat erittäin kevyet!
- Puiset pysyvät ainakin minun käsialallani paikoillaan työssä paremmin kuin metalliset
- Eri töihin ja lankoihin voi valita eri materiaalista tehdyt puikot; joissakin sileä koivuinen on parempi kuin hieman karheampi bambuinen

Jos sinulla on puikoilla työ joka ei tunnu kulkevan, niin kannattaa miettiä, onko puikkokoko ja materiaali lankaan sopiva. Joskus ihan puikkoja vaihtamalla voi saada tehtyä loppuun työn, joka on roikkunut keskeneräisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti